Pozvánka na XII. ročník ROCKABILLY CZ RUMBLE

Naposledy aktualizováno: 8.7.2020

Navzdory nařízením a hygienickým opatřením si mohou fanoušci Rockabilly, Hillbilly, PsychobillyRock’n’Rollu poznamenat ve svých kalendářích sobotu 1. srpna 2020 jako den, kdy zamíří do středočeského městečka Řevnice na XII. ročník festivalu ROCKABILLY CZ RUMBLE, který se již tradičně koná v místním amfiteátru Lesního divadla. Hudební program začne ve 14:00 hodin a skončí ve 22:00 hodin. Představí se v něm osm kapel.

Tuzemští pořadatelé hudebních festivalů letos neprožívají právě příznivý rok. Řada z nich se dostala do svízelné situace způsobené pandemií koronaviru SARS-CoV-2 na území České republiky a omezeními, jež vyhlásila vláda. Jak se se všemi doporučeními vyrovnali nadšenci okolo sdružení Rockabilly.cz, které každoročně organizuje open air sešlost Rockabilly CZ Rumble? Na to jsme se zeptali zástupkyně pořadatelů Zuzany Židlické.

Rockabilly CZ Rumble 2019 (copyright Rockabilly.cz, Petr Židlický)
Rockabilly CZ Rumble 2019 (copyright Rockabilly.cz, Petr Židlický)

Vláda České republiky rozvolňovala restrikce související s pandemií často ze dne na den a poněkud chaoticky. Jak to zasáhlo vaše plány a přípravy na letošní ročník ROCKABILLY CZ RUMBLE?

Ačkoliv to ještě nedávno vypadalo beznadějně, díky rozvolňování restrikcí se nakonec festival bude moci v sobotu 1. srpna uskutečnit. Čekali jsme na povolení konání kulturních akcí pro tisíc lidí, ačkoliv je návštěvnost nižší, nechtěli jsme nikoho posílat domů, což by se při hranici pěti set lidí mohlo stát. Je před námi ale tak trochu jiný festival. Musíme se přizpůsobit situaci, respektovat nařízení vlády a přitom neztrácet víru, že vše dobře dopadne.

Na předchozích úspěšných ročnících vždy vystupovala řada zahraničních kapel a muzikantů. Podařilo se vám i letos někoho pozvat?

Největší změnou v „light verzi“ festivalu, bude ryze české zastoupení kapel. Respektive, cizinci se nám zde objeví, ale jsou to cizinci žijící v Čechách a tudíž nevzniká problém s přechodem hranic.

To je evidentně jediné možné a v tuto chvíli logické řešení. Museli jste ještě udělat nějaké další úpravy v dramaturgii festivalu?

Dramaturgicky bude festival stále nejvíce v žánru RockabillyRock´n´rollu. Zjednodušili jsme doprovodný program, takže letos bude na podiu pouze hudba. I tak si ale diváci přijdou na své. Kromě už tradiční možnosti stylového česání pro dámy, se mohou letos těšit i muži na barber služby. Tradičně si budete moci nakoupit stylovou módu, různé doplňky, květiny do vlasů a navštívit Lady Praga Pin-up bazárek.

Rockabilly CZ Rumble 2019 (copyright Rockabilly.cz, Petr Židlický)
Rockabilly CZ Rumble 2019 (copyright Rockabilly.cz, Petr Židlický)

Máte již k dispozici definitivní seznam účinkujících a předběžné časy začátků jejich setů?

Ano, máme. K dnešnímu dni platí následující soupiska. Věříme, že se již nebude měnit.

14:00 – 14:45 – Sýkorovo kvarteto
15:00 – 15:45 – 13 Steps to Hell (stránky na bandczone)
16:00 – 16:45 – Prague Rockabilly Cats (stránky na facebooku)
17:00 – 17:45 – Charlie Slavík Revue & Steve Walsh (webové stránky)
18:00 – 18:45 – The Beautifuls (stránky na rockabilly.cz)
19:00 – 19:45 – The Train Robbers (stránky na rockabilly.cz)
20:00 – 20:45 – Slapdash Rockabilly (webové stránky)
21:00 – 22:00 – Carlos and His Coyotes (stránky na bandzone)

I přes letošní nejistotu a organizační svízele spojené s přípravou ROCKABILLY CZ RUMBLE 2020 jste znovu vyhlásili dobročinnou finanční sbírku. O co jde?

Normální je pomáhat! Proto i letos podpoříme spolek RARACH, který organizuje volnočasové aktivity pro děti s mentálním postižením. Peníze můžete posílat již nyní a sbírka potrvá až do konce srpna. Spolek Rockabilly CZ opět přispěje částkou z výtěžku festivalu a tak společně podpoříme dobrou věc. Číslo transparentního účtu, kam budeme shromažďovat peníze je: 2601644927/2010. Loni to bylo téměř 25 000 Kč, podaří se to i letos?

Podporujete velice záslužnou věc! Nejenom muzikanti, ale celý hudební sektor (pořadatelé, zvukaři, produkční, technici) jsou dopady koronaviru a onemocnění COVID-19  velice silně postiženi. Přes to myslíte na druhé. Co byste ještě chtěli vzkázat nejenom fanouškům Rockabilly?

Seberte rodinu, kamarády, známé a v sobotu 1. srpna 2020 navštivte ROCKABILLY CZ RUMBLE 2020. S sebou potřebujete jen dobrou náladu, chuť se bavit a ostatní už zařídíme my. Všem děkujeme Petr, Pavel, Martin a Zuzana z Rockabilly CZ.

Děkuji za rozhovor pro náš web. A ať se vám nadále daří.

Ukázka z Rockabilly CZ Rumble 2015
https://youtu.be/KHzX-sfrpw8

Užitečné informace o dopravě a místu konání

Místo: Řevnice – Lesní divadlo
Datum: 1. srpna. 2020 (sobota)
Začátek / Start: 14.00 hod.
Konec / Finish: 22:00 hod.
Vstup / Entrance: 350 Kč

GPS Lesního divadla v Řevnicích:
49°54’25.915″N, 14°13’59.883″E

Doprava:

AUTEM

Z Prahy se vydáte po Strakonické ulici a dále dle Vašeho výběru odbočíte:

Směr Radotín
Na Radotín odbočit před Lahovickým mostem a dále přes Černošice, Dobřichovice a Lety do Řevnic. Potom projet Řevnicemi směr Mníšek pod Brdy (za náměstím doleva a stále do kopce). Dále viz mapa níže.
Směr Mníšek pod Brdy
Stále po Strakonické přes Lahovický most směr Mníšek pod Brdy. Před Mníškem odbočit doprava na Řitku a Řevnice. Na další křižovatce je Řitka doprava, Řevnice doleva. Potom rovně podél dálnice až na křižovatku „T“. Zde doprava a potom lesem do Řevnic. Dále viz mapa níže.

Z Berouna pojedete na Koněprusy, Měňany, Liteň a Zadní Třebaň do Řevnic.
Před náměstím v Řevnicích doprava směr Mníšek pod Brdy. Dále viz mapa níže.

Parkování

U nákupního centra (proti Lidovému domu) a dále pěšky (7 minut)

VLAKEM

Z nádraží Praha-Smíchov jezdí vlak pravidelně každou půlhodinu. Cesta trvá cca 26 minut.
Z nádraží Beroun jezdí vlak pravidelně každou půlhodinu. Cesta trvá cca 16 minut.

Po vystoupení z vlaku na nádraží Řevnice se vydáte na náměstí, odkud vzhůru, pak vlevo, kde vás asi po 150 metrech navedou cedule do lesa (podrobně viz mapa níže).

NA KOLE

Z Prahy je to na kole do Řevnic 20 – 30 km, záleží na zvolené trase.

Výletní trasa z Bráníka do Řevnic přes Karlík
Trasa vede přes Braník (cyklotrasa), stále podél Vltavy do Zbraslavi (vesměs po rovince), odtud po červené TZ až do Karlíku, potom Lety, Řevnice. Od Radotína vás cesta nejprve zavede na vedlejší silnici, která stoupá a v půli kopce zahnete ostře do lesa. Zde vás uvítá ještě větší kopeček. Doporučujeme proto využít silnice, která vede směrem na Třebotov a poté zahnout na červenou TZ, která tuto silnici protíná. Následuje menší výjezd a poté sjezdík lesem až na Solopysky. Čeká nás další dlouhý výjezd kopcem a polní cestou, poté sjezd a další výstup před Vonoklasy, po stezce pak hrad Karlík, obec Karlík, Lety, Řevnice náměstí a pak již dále vlevo do kopce k lesu a podle cedulí pak k Lesnímu divadlu.

Přímá trasa z Radotína kolem Berounky
Trasa kolem Berounky vede přes Všenory. V Radotíně vystoupíte z vlaku
a z nádraží se dáte k řece. Po jejím levém břehu se dostanete do Dolních Černošic, Černošic, přes Dolní Mokropsy pak dále do Všenor, a Dobřichovic. Zde upozorňujeme na hezký zámeček se vzácnou malolistou lípou a nevšední kaskádový jez s občerstvením, které najdete na druhém břehu řeky. Dále je to už jen pár kilometrů do Řevnic, kde se v obci dáte za náměstím doleva do kopce k lesu, kde pak podle cedulí dorazíte až k Lesnímu divadlu.

Be sociable and share

Autor

mingus

Nalezli jste v článku chybu? Nebo máte zajímavou informaci, která v článku chybí? Napište mi přes kontaktní formulář. Děkuji.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..